Ruokalista

Lämpimän ruoan lisäksi jokaisella aterialla on tarjolla:
– vähintään 2 erilaista salaattia sekä salaatinkastikkeita (keittopäivinä salaatin tilalla tarjotaan jälkiruoka)
– leipää, näkkileipää, kasvismargariinia, voita ja levitteitä
– keittopäivinä erikoisleipiä tai suomalaista ruisleipää ja leikkeleitä/juustoa
– ruokajuomana vesi, sitruunavesi, hiilihapotettu vesi ja maito

Valittavana on joka päivä myös kasvisruokavaihtoehto. Muista ruokavalioista ja ruoka-aineallergioista on ilmoitettava etukäteen henkilökunnalle.

Kouluravintolassa ruoka valmistetaan paikan päällä. Keittiössämme käytetään paljon tuoreita lähellä viljeltyjä kasviksia ja täysjyvätuotteita.

Kouluruokailussa tavoitteena on terveellisten ruokailutottumisten omaksuminen ja hyvien ruokailutapojen oppiminen. Jokainen oppilasosallistuu ruokailuun. Kouluruokailussamme pyritään siihen, että jokainen oppilas maistaa kaikkea ja ottaa myös salaattia. Lautanen pyritään syömään tyhjäksi ottamalla sopiva määrä ruokaa, jotta turhaa biojätettä ei syntyisi.

Kädet pestään aina ennen ruokailua ravintolan ulkopuolella olevissa käsienpesupisteissä. Päällystakit ja päähineet jätetään ravintolan ulkopuolelle. Ruokailussa käyttäydytään muiden ruokarauhaa ja hyviä ruokailutapoja kunnioittaen.

Kouluravintola Aurinkolassa työskentelevät Antti Pesonen (keittiöstä vastaava kokki), Tina Blomqvist (siivouksesta vastaava kokki), Ana-Maria Martin Diaz ja Cristina Doblas Martin

TOIVOTAMME KAIKILLE MAUKKAITA JA ILOISIA RUOKAILUHETKIÄ RAVINTOLASSAMME!