Rehtorin tervehdys

Aurinkorannikon suomalainen koulu, Colegio Finlandes, on yksityinen yhtenäiskoulu, jota ylläpitää Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry. Koulumme antaa esiopetusta, perusopetusta sekä lukiokoulutusta. Koulussamme on lukuvuoden 2020 – 2021 aikana noin 350 oppilasta ja opiskelijaa.

Aurinkorannikon suomalainen koulu on kuin mikä tahansa suomalainen peruskoulu ja lukio. Koulu noudattaa samoja valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita kuin Suomessa olevat koulut. Perusopetuksessa opiskellaan lisäksi espanjan kieltä pakollisena.

Peruskoulu ja lukio toimivat viisijaksojärjestelmässä, ja lukujärjestys muuttuu jaksoittain. Lukiokoulutuksen puolella yhteistyökumppanina toimii Eiran aikuislukio Helsingissä. Ylioppilaskokeet järjestetään kahdesti vuodessa samaan tapaan kuin Suomessa.

Koulumme on yhteisö, jossa korostuvat avoimuus, välittäminen ja keskinäinen arvostus. Turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunne on meille tärkeä. Koulutuksen järjestäjä on mahdollistanut hyvät resurssit erityisopetukseen ja opiskeluhuoltoon. Yhtenäiskoulun toimintatapoihin kuuluvat peruskoulun ja lukion yhteiset teemapäivät ja retket.

Toivomme, että kotiväki lähtee aktiivisesti mukaan vanhempainyhdistyksen toimintaan! Yhdessä olemme enemmän.

Lisätietoja koulusta ja sen toiminnasta saa näiltä verkkosivuilta, soittamalla meille tai tulemalla paikanpäälle juttelemaan!

Tervetuloa!

Maarit Paaso