Liikunta ja vapaa-ajan mahdollisuudet

Koulumme tarjoaa liikunnanopetusta kaksi - kolme tuntia viikossa. Pyrimme opettamaan monipuolisesti liikuntaitoja koulun espanjalaisen lähiympäristön antamien mahdollisuuksien mukaan.

Lukuvuoden aikana käymme meren rannalla uimassa sekä Hipodromon kentällä yleisurheilemassa. Koulun omalla pelikentällä ja Santa Fen kentällä pelaamme salibandyä, koripalloa ja jalkapalloa.

Koulu tarjoaa lisäksi useita liikuntakerhoja niin perusopetuksen oppilaille kuin lukiolaisille. Lukion puolella on tarjolla myös koulukohtainen golfkurssi, ja perusopetuksen valinnaisliikunnassa tarjotaan mm. purjehdusta.

Liikunnanopetuksen arvioinnissa painotamme erityisesti toisen huomioonottamista, reilua peliä ja omien kykyjensä mukaista yrittämistä.

www.edu.fi/move

Harrastus- ja kulttuuritoiminta

Tavoitteena on järjestää monipuolista harrastus- ja kulttuuritoimintaa. Koululla on vieraillut useita tunnettuja suomalaisia taiteilijoita elävöittäen ja rikastuttaen osaltaan arkipäivän koulutyötä. Retkillä tutustutaan Espanjan kulttuuriin ja historiaan.

Yhteistyössä vanhempainyhdistyksen kanssa koulu järjestää säännöllisesti Avointen ovien päivän sekä omia liikuntapäiviä, jolloin kevättalvella suunnataan Sierra Nevadaan laskettelemaan. Muut retkikohteet vaihtelevat, esim. Granadassa Alhambran linnoitus, eläin- ja lintupuisto ja Gibraltar.

Lisäksi koulu osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan rannikolla espanjalaisiin ja kansainvälisiin tapahtumiin, mm. kansainvälisen päivän viettoon sekä monenlaisiin suomalaisiin juhlapäivätapahtumiin. Kansainvälinen ympäristö antaa runsaasti virikkeitä. Tämä  kaikki auttaa sekä sopeutumaan, viihtymään että oppimaan.

Aurinkorannikko tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet useiden lajien kuten yleisurheilun, golfin, tenniksen, jalkapallon ja monien muidenkin palloilulajien sekä uinnin harjoitteluun sekä mitä parhaat ja joustavimmat lukion ja peruskoulun opiskeluedellytykset harjoittelun ohessa.