Rehtorin tervehdys

Aurinkorannikon suomalainen koulu, Colegio Finlandes, on yksityinen yhtenäiskoulu, jota ylläpitää Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry. Koulumme antaa esiopetusta, perusopetusta sekä lukiokoulutusta. Koulussamme on lukuvuoden 2016-2017 aikana yli 300 oppilasta ja opiskelijaa.

Aurinkorannikon suomalainen koulu on kuin mikä tahansa suomalainen peruskoulu ja lukio. Koulu noudattaa samoja valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita kuin Suomessa olevat koulut. Peruskoulussa opiskellaan lisäksi espanjan kieltä pakollisena.

Peruskoulun esiopetuksen ja 1.-6.luokkien oppilaat sekä lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat aloittavat uuden peruskoulun opetussuunnitelman mukaisessa opetuksessa.

Peruskoulu ja lukio toimivat viisijaksojärjestelmässä, ja lukujärjestys muuttuu jaksottain. Lukiokoulutuksen puolella yhteistyökumppanina toimii Eiran aikuislukio Suomesta. Ylioppilaskokeet järjestetään kahdesti vuodessa samaan tapaan kuin Suomessa.

Koulumme on yhteisö, jossa korostuvat avoimuus, välittäminen ja keskinäinen arvostus. Yhtenäiskoulun toimintatapoihin kuuluvat peruskoulun ja lukion yhteiset teemapäivät ja retket. Koska koulumme on melko pieni, kaikki tuntevat toisensa, mikä lisää turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Se myös mahdollistaa opetuksen eriyttämisen ja tehokkaan opiskeluhuollon.

Koulu tarjoaa peruskoulun oppilaille harrastustoimintaa kerhojen muodossa.

Osaltamme toivomme, että kotiväki lähtee aktiivisesti mukaan vanhempainyhdistyksen toimintaan! Yhdessä olemme enemmän.

Lisätietoja koulusta ja sen toiminnasta saa näiltä verkkosivuilta, soittamalla meille tai tulemalla paikanpäälle juttelemaan!

Tervetuloa!

Maarit Paaso