< AURINKORANNIKON SUOMALAINEN KOULU TIEDOTTAA 12.1.2017

AURINKORANNIKON SUOMALAINEN KOULU TIEDOTTAA 16.2.2017

JULKAISTU: 16.02.2017

VANHOJEN TANSSIT PERJANTAINA 17.2.

Lukion toisen vuoden opiskelijat tanssivat Wanhojen tanssit monitoimitilassa. Klo 9-10 tansseja seuraavat esiopetuksen, 1.-4. luokkien sekä 7B:n ja 8.luokan oppilaat. Klo 10-11 tansseja seuraavat 5.-6.luokkien, 7A:n ja ja 9.luokan oppilaat sekä lukiolaiset.

HENKILÖKUNNAN KOKOUS TIISTAINA 21.2. KLO 14

Tiistaina 21.2. koulupäivä päättyy henkilökuntakokouksen vuoksi kaikilta viimeistään klo 14.00 sekä peruskoulussa että lukiossa. Iltapäiväkerho toimii normaalisti, muita kerhoja ei pidetä.

LIIKKUVA KOULU

Aurinkorannikon suomalainen koulu on aloittamassa Liikkuva koulu –ohjelman toteuttamista. Liikkuva koulu -ohjelma on yksi Suomen hallitusohjelman osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Aurinkorannikolla toimiva Liikunnanopettajien yhdistys on mukana ohjelman käynnistämisessä.

Ohjelman tavoitteena on lisätä oppilaiden fyysistä aktiivisuutta koulupäivän aikana, vähentää istumista, lisätä oppilaiden osallisuutta ja viihtyisyyttä ja näin tehostaa myös oppimista.

Ohjelman toteuttaminen koulussamme on aloitettu suunnittelemalla yhdessä oppilaiden kanssa luokkien omia välituntikoreja. Välituntikorit sisältävät yksinkertaisia liikuntavälineitä, joita oppilaat voivat käyttää välitunneilla.
Vapaaehtoisista 5.-8. luokan oppilaista on koulutettu välituntiliikuttajia, jotka suunnittelevat ja toteuttavat välituntiliikuntaa nuoremmille oppilaille. Välituntitoiminta käynnistyy ensi viikolla.

Välituntitoiminnan lisäksi koulussa kehitetään oppitunneille toiminnallisia opetusmenetelmia sekä pyritään lisäämään monipuolista liikuntaa sisältäviä kerhoja.

KEKE TIEDOTTAA

Kouluruokailusta
Keke-oppilaiden tammikuussa tekemässä kouluruokailuhaastettelussa selvisi, että lähes 100 % kouluruokalan asiakkaista pitää sen tarjoamasta ruuasta. Tuntuu turhalta, että ruokaa silti heitetään päivittäin biojäteastiaan! Ruokaa tulisi harjoitella ottamaan sen verran, kuin mitä jaksaa syödä, ja lautanen pitäisi opetella syömään tyhjäksi. Tässä on myös teillä kotijoukoilla suuri mahdollisuus. Kun kertaamme tätä ruuan arvokkuutta sekä koulussa että kotona, tapa omaksutaan helpommin.

Torstai-tori 2.3. klo 13-15

Seuraava keke-oppilaiden järjestämä kierrätystori pidetään torstaina 2.3. Oppilaat ja kotiväki voivat tuoda ehjiä, hyväkuntoisia kodin käyttöesineitä, vaatteita, kirjoja, leluja yms. myytäväksi (tuotto menee kummioppilaallemme Melvinille ja keke-oppilaat toimivat myyjinä) tai vaihdettavaksi. Voit vaihtaa omaan hyväkuntoiseen tuotteeseesi haluamasi tuotteen myyntipöydästä. Voit tuoda myytäväksi tarkoitettuja tuotteita opettajanhuoneeseen, merkitse selvästi: KEKE-torille. Myymättä/vaihtamatta jääneet tuotteet laitetaan seuraavaan toripäivään, Hondurasin kontteihin tai muuhun kierrätykseen.

Avustuskontit Hondurasiin

Olemme mukana keräämässä mm. Melvinin kouluun Hondurasiin meneviä avustuspaketteja. ACOES-säätiö kuljettaa niitä useita kertoja vuodessa. Paketteja varten voitte tuoda opettajanhuoneeseen (merkitse selvästi: Hondurasiin) lahjoituksia: kuivaruokatarvikkeita, kuten maitojauhetta, riisiä jne., kenkiä, koulutarvikkeita, hygieniatarvikkeita. Merkitse myös, jos joku lahjoituksista on erityisesti juuri Melvinille tarkoitettu.

TALVILOMA 6.-10.3.

Koulu viettää talvilomaa 6. – 10.3. ja koulu on suljettuna tuon ajan.

VANHEMPAINYHDISTYKSEN RETKIPÄIVÄ TORSTAINA 23.3.

Retkipäivän vuoksi peruskoulussa ja lukiossa on vapaapäivä. Vapaapäivä korvataan lauantain 25.3. koulupäivällä
torstain lukujärjestyksen mukaisesti klo 9-13.

VANHEMPAINYHDISTYS TIEDOTTAA

Vanhempainyhdistyksen retkipäivä on torstaina 23.3. Lisätietoja retkistä tulee myöhemmin.